Memmed-taadid said kokku Kuressaares (2)

Memmed-taadid said kokku Kuressaares

VANARAHVA VARAKAMBER: Kuidas vanasti tööd tehti, seda näitavad Tornimäe Triinud ja Vokiratas lastele Kenro Peedile ja Lisell Ernesaksale. Esiplaanil külvab vilja Ingla Leis. Foto: Tõnu Veldre

Laupäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimunud traditsiooniline, järjekorras juba 17. memme-taadi päev tõi kokku ligi kolmsada osalejat kogu maakonnast.

Päeva peakorraldaja, Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Eena Mark ütles, et korraldusliku poole pealt sujus kõik nii, nagu plaanitud. “Kuigi võib-olla jäi väheks Lõõtsmoorikute saatel tantsimist, sest näha oli, et kõikidele väga meeldis nende pilli järgi tantsida,” lausus ta.
“See on igal aastal üks tore päev, kus on näha väga särasilmseid ja rõõmsameelseid pensionäre elust aktiivselt osa võtmas. Nad ei istu kodus ja ei vanane,” tähendas Eena Mark.

Üldse sai memme-taadi päeval näha 19 kava. Peol astusid üles naiskoor Ätsed, Salme Meelespea, Taritu memme-taadi klubi, Lümanda Kolmas Noorus, Kuressaare Marleen, Kuressaare Eideratas, Lümanda Mõnusad ja Kihelkonna Rukkilill, Aste Antsakad, Pärsama Muigud, Orissaare Ehaviir, Kuressaare Pihlakas, Muhu Ätses, Tornimäe Triinud ja Vokiratas, Kuressaare Mariella, Külasema külaselts, Tornimäe Aderkas, Laimjala Kedrus, Sakla Viktooria ja Kuressaare Kanarbik.

Pikemalt laupäevases lehes

Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email