Kabekiirturniir toimus 27. korda

Neljapäeva õhtul mängitud (endise) teedevalitsuse kabekiirturniir on pika ja väärika ajalooga võistlus, mida korraldati juba 27. korda. Võitjate edetabelit juhib lahkunud Paul Antsaar 7 esikohaga, võrdselt viis on neid Jaan Truul ja seekordse turniiri järel ka Hain Vaheril. Neli Rein Kirstul, kolm omal ajal spetsiaalselt selleks turniiriks Tartust kohale sõitnud Algo Laidveel. Ühel korral on rändauhind olnud Inge Leesla-Rootsi, Meelis Vaheri ja Jaanus Kiili valduses.

Seekordne turniir oli tugevakoosseisuline ja ka suhteliselt osavõtjaterohke – 10 osavõtjat oli kohal viimati 10 aastat tagasi, nüüd jälle.
Kindlaim oli Hain Vaher 7 punktiga. Ühe punktiga jäid maha teise koha saanud Rein Kirst ja kolmandaks tulnud Ivar Truu. Võrdselt 4,5 punktiga jagasid 4.–6. kohta Heino Tammeaid, Jaanus Kiil ja Jaan Truu.
Seekordne kiirturniir oli viimane neist viiest, mille kokkuvõttes kaheksa paremat pääseb maakonna meistrivõistlustele tavakabes. Vaher, Jaan ja Ivar Truu, Tammeaid ja Eino Palu olid selleks juba varem piisavalt arvestuspunkte kogunud. Sellelt turniirilt lisandus Villu Kallas. Kuigi Meelis Uuväli ja Olev Krull seekord arvestuspunkte juurde ei saanud, kuulusid viimased edasipääsukohad siiski neile. Meistrivõistlused peetakse traditsiooniliselt ühel märtsi laupäeval.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email