Merelised Kuressaare ja Saaremaa on Tourestil

Merelised Kuressaare ja Saaremaa on Tourestil

KALA PÜÜDMAS: Välisminister Urmas Paet (paremal) saarlaste boksis kala püüdmas. Vasakul Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju, EAS-i juhatuse liige Maria Alajõe ja EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Foto. Lembit Michelson

Eile Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses avatud rahvusvaheline turismimess Tourest 2012 algas saarlaste jaoks väga hästi.

“Väga hästi on esimene päev läinud. Huvi on suur,” ütles Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju eile õhtul telefonitsi Saarte Häälele, lisades, et uudistajaid on saarlaste boksis olnud väga palju.
Maakonna ettevõtjad on välja pannud auhinnafondi, kus on ligi 300 auhinda, ning see on tõmmanud Paju sõnul palju tähelepanu. Samuti mõjuvad külastajatele magnetina Risto Ränga (kitarr, laul) ja Valdo Lauri (viiul, laul) esitatud meremeeste laulud. Paju tähendas, et seni on külastajatelt saadud vaid positiivset tagasisidet ja kuuldud vaid kiitvaid sõnu.
Kuressaare turismiinfokeskuse eestvedamisel koondusid maakonna turismiettevõtjad ühise purje alla. Kõik maakonna esindajad kannavad meremehesärke ja valgeid sinise tutiga mütse. Saaremaa messipinnal loovad miljööd Kuressaare linnaarhitekti Kadri Randoja kaasabil kujundatud ja merendusega haakuvad detailid.

Saare maakonnast osalevad Tourestil Kuressaare turismiinfo keskus, Saarte turismiarendus keskus, Arensburg Boutique Hotel & Spa, Georg Ots Spa, Linnahotell, Kaali külastuskeskus, SÜG-i hostel, Saarepuhkus ja Lõmala sadam.
Kuressaare merepäevade meeskond tutvustab Kuressaare merepäevi ja meelelahutusprogrammi veavad Kuressaare ametikooli rekreatsioonikorralduse eriala animatöörid. Sinimägede muuseumi boksis on Saaremaa ühendustest esindatud Sõrve militaarmuuseum ja Saaremaa sõjavara selts. Turismimess kestab pühapäevani.

Print Friendly, PDF & Email