Memmed-taadid saavad kokku Kuressaares

Laupäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimuv traditsiooniline, järjekorras juba 17. memme-taadi päev toob kokku ligi kolmsada osalejat kogu maakonnast.

Päeva peakorraldaja, Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Eena Mark ütles, et päevaplaan on seekord nii, et memmed-taadid tulevad kohale oma vanavanemate tarkusega, näidates kõike neid tantse, laule ja mänge, mida nad on oma kodust kaasa saanud.
Kuna 2012. aasta motoks on vananegem aktiivselt ja folkloorinõukogu on kuulutanud tänavuse aasta loomise aastaks, siis on olulised just vanad traditsioonid, mis tagavad järjepidevuse. “See on igal aastal üks tore päev, kus on näha väga särasilmseid ja rõõmsameelseid pensionäre elust aktiivselt osa võtmas. Ei istu kodus ja ei vanane,” tähendas Eena Mark.

Kokku saab memme-taadi päeval näha 19 kava. Peol astuvad üles naiskoor Ätsed, Salme Meelespea, Taritu memme-taadi klubi, Lümanda Kolmas Noorus, Kuressaare Marleen, Kuressaare Eideratas, Lümanda Mõnusad ja Kihelkonna Rukkilill, Aste Antsakad, Pärsama Muigud, Orissaare Ehaviir, Kuressaare Pihlakas, Muhu Ätses, Tornimäe Triinud ja Vokiratas, Kuressaare Mariella, Külasema külaselts, Tornimäe Aderkas, Laimjala Kedrus, Sakla Viktooria ja Kuressaare Kanarbik. Vahepalad sisustab ansambel Lõõtsmoorikud.

Print Friendly, PDF & Email