Kaarma vald tahab koolide muuseumi enam reklaamida

Kaarma vallavalitsus kavatseb Vaiveres asuvat koolide muuseumi edaspidi avalikkusele senisest enam tutvustada.

Kaarma valla haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn ütles, et ehkki koolide muuseum asutati Vaivere endises koolimajas juba neli aastat tagasi, pole see laiemale avalikkusele siiski veel piisavalt tuntud. “Meie kavatsus ongi nüüd seda n-ö nurga taha jäänud muuseumi senisest enam inimestele tutvustada ja esile tuua,” märkis ta.
Ühe abinõuna, kuidas muuseumi paremini reklaamida, nimetas valla haridus- ja kultuurinõunik näituste korraldamist.

Koolide muuseumi töötaja Evi Maasik möönis, et muuseum vajab kindlasti varasemast enam tutvustamist. “Ei saa nüüd öelda, et meid üldse ei teata, tööd oleme ju nende aastate jooksul palju teinud ja suvel ikka külastajaid jagub, talvel käib inimesi aga vähem,” rääkis ta. “Praegu on meil valmimas stendid ja lähitulevikus kavatseme rändnäitusi korraldada.”
Evi Maasika sõnul on neil rohkesti rariteete, mida isegi suuremates muuseumides ei leidu ja mille olemasolust pole paljud teadlikud. “Nii mõnedki meid külastanud inimesed on siinsete kogude üle imestust väljendanud,” lisas ta.
Kaarma valla koolide muuseum alustas Vaivere koolimajas tegevust 2008. aastal. Selle eesmärgiks on valla rikkaliku haridusajaloo tutvustamine.

Print Friendly, PDF & Email