Peedu Puit alustas kogemusteta

Peedu Puit alustas kogemusteta

UKSED UUENDUSKUURIL: Peedu Puit OÜ juhatuse liige ja tegevjuht Tõnis Nurja näeb väikeettevõttel perspektiivi. Lisaks uute uste ja akende tegemisele toodi kogenud meistrimeeste kätte sajandivanused uksed, mis uuenduskuuri vajavad. Foto: Tõnu Veldre

Lümanda külje all asuva kunagise suurmajandi remonditöökoja ühes osas tegutseb kuuendat aastat puidufirma Peedu Puit OÜ. Uksi, aknaid ja mööblit valmistav osaühing pole oma toodangu tutvustamisega erilist vaeva näinud. Tellimusi jagub niigi ja tööpuudust pole väikeettevõtte töötajad tundnud.

Avarates tööruumides käsitseb puutööpinke ja -seadmeid vaid kaks töömeest, firma juhatuse liige ja ettevõtte tegevjuht Tõnis Nurja ning tisler Riho Rääk. Höövli- ja paksuspingi juures toimetav kõrvaklappidega Riho Rääk ei lase end külalistest segada.
Tõnis Nurja ütleb kohe hakatuses välja huvitava tõiga: firmat asutades tal endal puutöökogemus puudus. “Alustasime täitsa nullist. Käisin Soomes tööl. Kasvatasin seal puuistikuid. Otsustasin koju tagasi tulla ja siingi pidin ju midagi tegema hakkama. Nõuandjaid oli palju. Valik langes puutöö kasuks. Töökoja ruumid olid meie kasutuses, kuid seisid praktiliselt tühjana,” meenutab nüüdne kogemustega meistrimees firma loomist.
Kõigepealt tuli sisseseade muretseda.

Täismahus lugu loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email