Juhtkiri: Järg on seebikeetjate käes

Alles eile oli lehes uudis, et väikesed päästekomandod suletakse ikkagi. Täna oleme sunnitud kirjutama nn euronõuetest, mis kohe-kohe hakkavad pitsitama väikseid seebitootjaid. Ilmselt on kõigil veel meeles mõne aasta tagune jama, kui turismitaludes pidi olema sama palju kraanikausse kui suurtes restoranides.

Kui kraanikausside puhul selgus, et Eesti ametnikud on euronõuetega üle pingutanud, siis kas seebitootjate puhul pole sama lugu? Ei usu, et teistes euroriikides tuleb väikesed seebikojad mingite totrate nõuete pärast kinni panna. Ei ole seal kraanikausse loetud ega usu ka, et väikestele seebitootjatele seatakse samu nõudeid, mis suurtele.

Kui maarahvale on soovitatud hakata ettevõtjaiks, et maal ära elada, siis tahaks küsida: miks ometi pärsitakse ettevõtlust igasugu nõuetega, tegemata selgeks, kas nende nõuete järele ka vajadust on?

Print Friendly, PDF & Email