Juhtkiri: Pintsak nööbi küljes

Maakonna kaheksas lasteaias tuleohutusülevaatust teinud päästeamet avastas vajakajäämisi koguni viies – puudusid kas tuletõkkeuksed, evakuatsioonivalgustus või autonoomne tulekahjusignalisatsioonisüsteem. Või oli läbi viimata evakuatsiooniõppus.

Keegi ei vaidle vastu, et kõige tähtsam on meie laste turvalisus. Haapsalu väikelastekodu põleng näitas ilmekalt, et õnnetusi juhtub ning neil võivad olla kohutavad tagajärjed. Omaenda lähiajaloostki võime meenutada traagilise pöörde võtnud tuleõnnetust Saaremaa ühisgümnaasiumis.

Samas, parafraseerides aastakümnete vanuses hoones tegutseva Pargi lasteaia direktorit: kas pintsaku õmblemine nööbi külge on ikka kõige mõistlikum lahendus? Kas uued tugevad tuletõkkeuksed suudavad tagada mudilaste ja lasteaiapersonali elu ja tervise, kui ülejäänud hoone remondi järele lausa karjub?

Siinkohal jääb vaid üle soovida, et kaks lasteaeda renoveerinud linnavalitsus raha eraldamisel ka ülejäänud oma prioriteetide nimekirjas etteotsa seaks.

Print Friendly, PDF & Email