Solistide konkursi võitis Sandra Kahu (1)

Solistide konkursi võitis Sandra Kahu

SANDRA TÕI VÕIDU SÜGI: “Sellele ma küll ei mõelnud, et mina võiksin see olla, kes selle ka ära teeb, aga ju oli siis minu päev,” lausus õnnelik võitja. Foto: Henri Tamm

27.–28. jaanuaril toimunud üleriigilise noorte solistide konkursi võitis sel aastal Saaremaa ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Sandra Kahu, kes laulab Pilvi Karu juhendamisel KG huvikoolis Inspira.

 Grand prix’ võitnud Kahu sõnul oli sel aastal kõik teistmoodi kui tavaliselt, sest võistlejaid pääses osalema palju vähem ja tase oli sellest tingituna kõrgem. Kuna kõik osaleda soovijad pidid saatma demo, et üldse võistelda, kartis Sandra Kahu oma sõnul, et ei saa demovoorustki edasi.
“Kui ma käisin 5.–6. klasside esinejaid kuulamas, tuli juba närv sisse, et mida ma siin üldse teen, kui juba nii väikesed laulavad nii-ii vapustavalt hästi,” rääkis Kahu, “seda enam olen ma üllatunud, et just mind parimaks peeti.”
Saaremaale tuli veel hulk teisigi preemiaid. 5.–6.klasside arvestuses saavutas 6. koha Kateriine Püüa, gümnaasiumiastmes noppis
Maarja-Liis Mereäär 6. koha ja Kärt Männa 2. koha. Anti välja ka kaks parima saarlase eriauhinda, mille said Kärt Männa ja Stella-Liisa Lõhmus. Musikaalsuse preemia kuulus Aale Lembrile ja tulevikulootuse preemia sai Kerstin Tang.
Saarlasi juhendasid tänavu Pilvi Karu, Laine Lehto, Kairit Sepp ja Marika Aarnis.

Peavõidu kodusaarele jätnud Sandra Kahu sõnul olid aulasse kogunenud toetajad talle suureks abiks. “Oma koolis võisteldes on juba see hea, et hästi palju toetajaid on ümberringi, kes ikka enne esinemist edu soovivad ja südamest kaasa elavad – vanemad, sõbrad, õpetajad, tuttavad!” ütles Kahu, lisades, et omavahel sai juba varem arutatud, et võit võiks ikka SÜG-i tulla.
Žüriisse kuulusid Ain Agan, Hedi-Kai Pai, Sirje Medell, Anne-Liis Kits, Maria Väli, Mare Väljataga ja Ta-niel Vares.

Pikemalt kirjutab solistide konkursist Saarte Hääle noortelisa Vahtraleht eeloleval reedel, 3. veebruaril.

Krete Sema

Print Friendly, PDF & Email