Marek Niit kerkis maailma hooaja edetabelijuhiks

USA-s Arkansase ülikoolis õppiv ja harjutav sprinter Marek Niit parandas laupäeval 400 meetris oma hooaja marki ja aitas teatevõistkonna maailma hooaja edetabelijuhiks, kirjutab Õhtuleht online.

Kui kaks nädalat tagasi alustas Niit hooaega 400 meetris 47,95-ga, siis nüüd kergitas ta oma hooaja tippmargi 47,63-ni, mis andis Arkansase kutsetega võistlusel 8. koha.
Pärast individuaalset võistlust osales Niit ka 4x 400 m jooksus, kus läbis avaetapi 46,75 sekundiga. Nelik kindlustas endale koha USA üliõpilasliiga finaalvõistlusel ja kerkis ühtlasi vähemalt ajutiselt maailma edetabelis esimeseks. Nende koguaeg oli 3.06,03, siiani juhtis edetabelit Pittsburghi ülikool 3.07,33-ga.

Prantsusmaal toimunud võistlusel tegi hooaja esimese stardi ka pikamaajooksja Tiidrek Nurme.
Nurme läbis 3000 m 8.00,26-ga, kaotades tema nimel olevale Eesti rekordile peaaegu viie sekundiga. Asjaolusid arvestades tuleb Nurme etteaste lugeda igati heaks, sest eelmisel nädalal oli ta kolm päeva haige, palavik tõusis 38,5 kraadini.

Print Friendly, PDF & Email