Lümanda koolilastel on nüüd päris oma õpik (video!) (3)

Lümanda koolilastel on nüüd päris oma õpik (video!)

KIRJANDUSTUND, AUGUST MÄLK, OMA KANDI MEES: Õpilased Hardo Niit, Andre Treirat, Ainar Treirat, Mark Kiks, Mailis Mägi, Kertu Tuuling, Helena Kuivjõgi, Liisa Kuusk, Sandra Mõttus. Foto: Erakogu

Lümanda põhikool sai kooli sünnipäevaks valmis suure asjaga, nimelt päris oma kooli õpik-tööraamatuga “Lapsepõlvemaa”, millest hakkab edaspidi õppima kogu koolipere, 1.–9. klassini.

“Lapsepõlvemaa” autoriteks võib kooli direktori Liia Rauna sõnul kindlasti nimetada majatäit õpetajaid, sest kümne aasta jooksul on kõik saanud näidata oma loomingulisust ja siduda oma ainetunni kodukoha väärtustega.
Raamat algab lihtsate teemadega – mina ja minu pere – ja läheb üle keerulisematele teemadele nagu kohalik loodus, kuulsad meresõitjad, laevaehitajad, kirjanikud.
Direktori sõnul saavad lapsed raamatu koju 9. klassi lõpul – muidu ei peaks ilmselt ükski köide nii pikka aega vastu. “Siis on lastel tore ka vaadata, mida nad ise on sinna kirjutanud või joonistanud 1., 5. või 7. klassis,” rääkis Raun.
“Lapsepõlvemaas” on veidi üle poolesaja lehekülje ja kooliraamat-töövihik lõpeb lauamänguga, mille reeglid saab iga õpetaja paika panna vastavalt oma ainetunnile. “Ega me seda väga paksu ju ka tahtnud teha, sest laste kooliraamatud on tihedalt teadmisi täis ning lisasime sinna juurde vaid selle, mis puudutab meie oma koduvalla kultuurilugu,” märkis direktor.
Lümanda õpetajad on seda meelt, et kui nende kooli lõpetaja saab tänu “Lapsepõlvemaale” ellu kaasa teadmisi oma koduvallast ning väärtustab just tänu sellele oma lapsepõlvemaad, on õpik-tööraamat oma ülesande kuhjaga täitnud.

Lümanda kooli “Lapsepõlvemaa” kujundas Ain Vares ja valmis trükiti see siinsamas Saaremaal, trükikojas Logolife.

Print Friendly, PDF & Email