Valjala fotoring pani üles esimese näituse (9)

Valjala fotoring pani üles esimese näituse

FANTASTILINE FOTORING: Juhendaja Egon Ligi ning õpilased Teet Kirst, Johanna Kallas, Merili Mägi, Jane Treima, Tiina Soots ja Jane Koplimäe. Taustal õpilaste tööd – kokku 20 pilti. Foto: Kertu Leesmaa

Valjala põhikooli esimese korruse stendidel on väljas 20 fotot, mille seas on säritatud fotosid, portreepilte, arhitektuuri- ja loodusfotosid, sürrealismi ja palju muud.

“Kuigi osa õpilaste töid on tunnustatud ka üleriigiliselt, nt Jane Treima foto keskkonnaameti kalendris, siis pea kõigi nende jaoks on see näitus esimene,” ütles fotoringi juhendaja, Saarte Hääle endine fotograaf Egon Ligi, kelle juhendamisel on fotoring koos käinud kord nädalas viis nädalat järjest.

Selle aja jooksul on õpilased tundma õppinud oma fotoaparaati, selle tehniliste näitajate maksimaalset ärakasutamist, on analüüsinud tehtud töid ning meisterdanud ise välguhajuti ja statiivi. Samuti on nad õppinud pildistama mitme valgustiga nii portreed kui ka reklaamfotot. Teadmisi on saadud sellest, kuidas juhendada modelli, mida jälgida õues pildistades ja kuidas teha stop-motion-lugusid. Õpitud on ka, kuidas lisada pildile emotsiooni värvitoonide muutmisega ning kuidas pildistada kodulooma, teha uudisfotot ja tänavafotograafiat. Lõpptulemusena pandi õpilaste töödest kokku fotonäitus.

Juhendaja sõnul õpivad õpilased kiiresti. “Mõni on julgem, mõni vähem julge. Kõik on erinevad,” märkis Egon Ligi. Ta lisas, et osast töödest on näha, et fotograafiaga on juba pikemat aega tegeletud, mõnel pildistajal on värvitaju parem, teistel aga näiteks hea kompositsioonitunnetus.
Egon Ligi fototoimetusi võib jälgida lehelt www.facebook.com/egonligiphoto .

Print Friendly, PDF & Email