Üleskutse: Hoidkem suusarada suusatajatele! (29)

Talv on käes ja suusarahvas rõõmustab. Igal aastal on sellest juttu olnud, aga ei saa ka sel hooajal üle ega ümber ühest – need on jalutajad suusarajal.

Tahan tähelepanu juhtida ühele väikesele asjaolule – suusainimeste rõõm on nii üürike, napilt kaks kuud. Ehk oleks kepikõndijatel ja jooksjatel sel ajal võimalik suusarajal tallamist vältida? Võib-olla tuleb see mõnele üllatusena, aga ka vabatehnikarada on suusarada, jalajäljed sellel teevad suuskadel liikumise mõnevõrra raskemaks, ma ei räägigi kahjust, mida tekitab jooksja jalg raja põhjale soojema ilma korral.

Linna ümbruses on ligi 10 km valgustatud kergliiklusteid, enamasti on sealt ka lumi ära lükatud, nõnda peaks olema neil teedel jalgsi palju mugavam liikuda kui pehmel suusarajal. Otepääl kutsutakse kodanikule, kes suusarajal ringi tallab, kahtlemata kiirabi ja küllap eraldatakse ka mõneks ajaks pikkade varrukatega valge särk ja kõrge laega palat, meil siin aga võtab aega, et harjuda.

Sellepärast ma ei tahagi kellegi peale näpuga näidata ja hurjutada, lihtsalt soovin veidi üksteisega arvestamist, nõnda lihtne see ongi! Veelgi parem oleks aga jooksjatel-kõndijatel suusad alla panna, koos ülakeha tööga jõuab kindlasti ka pisut mõistust altpoolt ülesse!
Head libisemist soovides

Antti Kopliste

P.S. Tervitan selle looga ja ühtlasi tänan kahte tütarlast, kellega samal teemal 24. jaanuari õhtul KG terviserajal vestlesin ja kes jutust aru said ning ülejäänud ringid viisakalt raja serva hoidsid!

Print Friendly, PDF & Email