Juhtkiri: Rüütel mustaks võõbatud ratsul (4)

Juhtkiri: Rüütel mustaks võõbatud ratsul

 

Eilne SOL-i esimehe valimine ja sellega kaasnev üllatus oli kohalikus poliitikaelus üks viimase aja olulisemaid ja intrigeerivamaid. Selgelt paljastusid jõujooned noorte ja vanade, uuendajate ja vanameelsete, oravate ja kõikide teiste vahel. Igas paaris osutus võitjaks viimane.

Mustal ratsul püünele ratsutanud Raimu Aardam suutis oma piigiga Koit Kelderi hobuselt maha lüüa ja turniiri võita. Sest olgugi et avalikkuse ees räägiti vaid Kelderi kandidatuurist, käis tagatubades kõva lobi Aardami heaks. Kui spekuleerida ja mõelda, kellel oli põhjust Aardami poolt hääletada, siis nimesid pole keeruline leida – vallajuhid, kes on oma valdades võimu kinnistanud juba aastakümneid ja olnud Aardamiga erinevatel aegadel samas parteis.

SOL-is on räägitud kaua ja pikalt muudatustest, suuremast koostööst. Kelderi pooldajad kardavad, et seda vahest ei tule. Mida kinnitab Raimu Aardam tänases leheloos ka ise – jätkame nii nagu seni. Kas see on hea, näitab aeg. Kuid fakt on see, et rahumeeles see seltskond enam tööd ei tee. Vastased on aetud tagajalgadele.

Print Friendly, PDF & Email