Saare maakonna elanikkond muutub tasapisi kirevamaks

Saare maakonna elanikkond muutub tasapisi kirevamaks

 

Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elab Saare maakonnas 35 581 inimest, kellest 600 esindab teisi riike. Neist on määratlemata kodakondsusega isikuid 136.

Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametniku Avo Levisto andmeil on Eesti kodanike arv maakonnas viimase poole aasta jooksul (võrreldes läinud aasta 1. juuliga) 180 inimese võrra vähenenud, teistest riikidest pärit kodanike arv aga 18 inimese võrra kasvanud. Väiksemaks on jäänud määratlemata kodakondsusega isikute arv – vähenenud 150-lt 136-le.
Saare maakonnas elab inimesi nii Euroopast, Aasiast, Aafrikast kui ka Austraaliast.

“Erinevaid riike tuleb meie nimekirja üha juurde,” tõdes Levisto. “Igast riigist on küll mõni üksik inimene. Soomest ja teistest naabermaadest, tõsi küll, rohkem.”
Enim loomulikult elab Saare maakonnas Eesti kodanikke – 34 981. Kaks järgmist suuremat rühma moodustavad Soome ja Venemaa kodanikud – vastavalt 254 ja 87 inimest. Rootsi ja Saksamaa esindajaid on võrdselt 20, Leedu kodanikke 18. Järgnevad Ukraina 12, Läti 10, Suurbritannia 7 ja Ameerika Ühendriigid 6 kodanikuga.

Muude riikide kodanikke, kes on lühemaks või pikemaks ajaks Saare maakonnas kanda kinnitanud, on üksikuid. Prantsusmaad ja Taanit esindavad kummastki kolm inimest, Egiptuse kodanikke on maakonnas kaks, nagu ka Iirimaa, India, Itaalia, Kreeka, Moldova, Portugali kodakondseid. Austraalia, Belgia, Ghana, Hiina, Hollandi, Maroko, Nigeeria, Poola, Tuneesia ja Türgi esindajaid on igalt maalt üks.

Print Friendly, PDF & Email