Siseminister peab selgitama Leisi komando sulgemist

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid eile siseminister Ken-Marti Vaherile arupärimise Leisi päästekomando sulgemise kohta.

“17. jaanuaril toimus Saaremaal meeleavaldus Leisi vallas asuva päästekomando sulgemise vastu,” ütles riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet. “Meeleavaldusest võttis osa 180 inimest, mis on 10% kohalikust elanikkonnast. Leisis tehti ajalugu, see oli valla ajaloo esimene pikett.”

Laaneti sõnul näitab selline suur osavõtuprotsent selgelt, mida kohalikud inimesed riigi tegevusest arvavad.
Minister Vaher peab vastama küsimusele, kas ministeerium on päästekomandode sulgemise kohta tehtud analüüsi üle vaadanud ja heaks kiitnud, ning selgitama Leisi kohta esitatud väärinformatsiooni päästekomandode sulgemise analüüsis.

Samuti küsitakse siseministrilt, kas on olemas tegelikkusele vastav tegevuskava, kuidas päästekomandota jäävad piirkonnad hakkama saavad, ja millega tagab riik komandode sulgemisel inimeste turvatunde?

Print Friendly, PDF & Email