Selgusid Lümanda kooli parimad etlejad

Selgusid Lümanda kooli parimad etlejad

TUBLID ETLEJAD NOORIMAS VANUSEASTMES: Laureaadid Sanna-Reesi Hoogand ja Eva Ratas, eripreemia saanud Kristo Ninn ja Martin Trumann, laureaat Mark Lonks. Foto: Tõnu Veldre

Eile toimus Lümanda põhikoolis etluskonkurss. Teises ja kolmandas vanuseastmes tuli osalejatel peast ette kanda üks luuletus või siis lugeda proosapala. Noorimad õpilased lugesid vaid luuletuse. Etlemiskonkursist võttis osa 52 õpilast.

“Meil oligi eesmärk, et kõik õpilased saaksid esinemiskogemust ja julgust,” ütles Lümanda kooli inglise keele õpetaja ja huvijuht Reet Laht. Ta lisas, et valiku, mida ette lugeda, tegid lapsed ise.
“Enamasti oli lastel endil suur töö tehtud. Õpetajad juhendasid ja aitasid, kui oli vaja,” märkis Laht. Autoritest eelistati kõige rohkem Leelo Tungalt, Oskar Lutsu, Doris Karevat, Andrus Kivirähki. Huvijuht sõnas, et tema arvates läks konkurss hästi. “Me oleme üsna positiivselt meelestatud,” rõõmustas Reet Laht, kelle sõnul toimub konkurss ka järgmisel aastal.

Žüriisse kuulusid endine Lümanda vallavanem Toivo Vaik, Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong, kooli direktor ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja Liia Raun, kooli vilistlane ja maakondliku etlejate konkursi laureaat Eva-Kristina Vatsfeldt, õppealajuhataja ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kairit Kiisla. Žürii hindas esinejate ilmekust, esinemisjulgust, isikupära ja seda, kuidas õpitu meelde oli jäänud.


Tulemused

I vanuseaste (1.–3. kl)
laureaadid – Mark Lonks, Sanna-Reesi Hoogand, Eva Ratas
eripreemia – Kristo Ninn ja Martin Trumann

II vanuseaste (4.–6. kl)
laureaadid – Iris Piirsalu, Gerli Rakaselg, Stiiven Sirgo
eripreemia – Laura-Maria Jõgi, Lisett Nurja

III vanuseaste (7.–9. kl)
laureaadid – Mailis Mägi, Hardo Niit, Kairi Rakaselg
eripreemia – Kristel Tikerperi, Ainar Treirat

Print Friendly, PDF & Email