Saarlaste huvi Kaitseliidu vastu kasvab

Kaitseliidu tänavuse sõdurioskuste baaskursuse vastu on huvi suurem, kui arvata osati. Esialgu arvestatud 30 osaleja asemel on soovijaid tulnud tunduvalt enam, ütles Saarte Häälele Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora.

Moora sõnul teeb maleva juhtkonnale rõõmu, et vaatamata ümberringi toimuvale teiste struktuuride kokkutõmbamisele on Kaitseliit Saaremaal kasvav ja arenev organisatsioon.
Kaitseliidu sõdurioskuste baaskursus on mõeldud uutele Kaitseliiduga liitujatele ning enne edasises väljaõppes osalemist on see kõigile kohustuslik.

Olenevalt Kaitseliitu astuja eelnevast väljaõppetasemest toimub baaskursus kuni kaheksal nädalavahetusel. Õppeained on seadusandlus, taktika, relvaõpe ja laskeväljaõpe, sideõpe, topograafia jm põhitõed. Neil, kes on ajateenistuse läbinud, ei tule uuesti läbida kogu sõduri baaskursust, kohustuslik on vaid Kaitseliidu ülesandeid ja seadusandlust tutvustav moodul.
Kolonelleitnant Moora sõnul viiakse baaskursus tänavu läbi I poolaasta jooksul ja see lõpeb juunis. Kõigil kursuslastel on baaskursuse raames võimalik osaleda ka mais toimuval Sõrve retkel ja võidupüha paraadil, mis sel aastal korraldatakse Pärnus.

Sõrve retk on üks kahest Saaremaa maleva juba traditsioonilisest sõjalis-sportlikust rännakust, mida võib võrrelda ka Erna retkega. Sel aastal on Sõrve retkel osalevatel võistkondadel võimalik valida endale sobiva pikkuse ja raskusastmega marsruut ning lisaks kaitseliitlastele on retkel osalema oodatud maleva eriorganisatsioonide võistkonnad – naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad.

Print Friendly, PDF & Email