Anne Olop kinkis Ristiku lasteaiale jääkarud

Anne Olop kinkis Ristiku lasteaiale jääkarud

UUED SÕBRAD: Ristiku lasteaia Laura Riin, Ene Elerin ja Karl on rõõmsad, et need mõnusad valged ja pehmed jääkarud just nende lasteaia seinale jõudsid. Foto: Tõnu Veldre

Kui kunstnik Anne Olop selle aasta alguses Kuressaare Ristiku lasteaeda ametiasju ajama läks, üllatas päevakodu peret kunstnikul kaenlas olev “suur asi”, mis oli kenasti paberisse mähitud. Tegemist oli juba teise maaliga, mis Anne Olop Smuuli tänava lasteaiale kingib.

“See oli küll suur üllatus meile kõigile,” ütles lasteaia direktor Monika Talistu.
Nii Anne Olop kui ka Monika Talistu on seda meelt, et lasteaed on just see õige kunsti näitamise paik – on ju laste joonistused pidevalt seintel ning miks mitte sinna kõrvale ka “päris” kunsti panna.
Küsimus, miks just Ristiku lasteaed, pani Anne Olopi mõtisklema. “Võib-olla seetõttu, et siin on palju seinapinda, kus saab pilte eksponeerida,” arutas ta. See ei välista muidugi, et ka mõni teine lasteaed ei võiks temalt pilti saada, kuid konkreetseid plaane tal veel ei ole.

“Kui vaatame Kuressaare haiglat, siis seal on ju ääretult palju pilte,” lisas Anne Olop, kes leiab endas ikka ja jälle lapsemeelsust – on ta ju oma sõnul väiksena mänginud nukkude asemel just karumõmmide ja kutsudega ning talle meeldib neid ikka ja jälle joonistada.

Print Friendly, PDF & Email