Tänak alustas Monte Carlos tõusvas joones

Autoralli MM-sarja esimese etapi avapäeva lõpetas Ford Fiestaga sõitev Ott Tänak üldkokkuvõttes 9. kohaga. Tänaku sõnul on tema peamine eesmärk ralli lõpuni sõita ja kogemusi hankida.

Päeva alustas Tänak 13. kohaga. Kaotus ralli liidriks asunud Sebastien Loebile oli 1.10,1. Saarlane kommenteeris katset ralliraadios, et katse keskosa oli libe ja keeruline.
Teisel katsel jätkas Tänak tagasihoidlikku, kuid stabiilset joont. Katselt tuli 16. koht ja kaotus katse võitnud Jari-Matti Latvalale 2.05,9. Tänaku sõnul mindi alt rehvivalikuga.

“Tunne on hea. Auto on hea, kuid katsetasime teisel kiiruskatsel veidi teistsugust rehvisegu, võrreldes kaasvõistlejatega, ja see ei olnud ehk parim valik,” ütles Ott Tänak M-Spordi meeskonna pressiteenistuse vahendusel pärast teist katset. Kokkuvõttes oli Tänak siis 14. kohal, kaotus üldliider Latvalale kolm minutit.
Päeva kolmandal katsel näitas Tänak tõusvat joont ja lõpetas katse 10. kohal. Võidu võtnud Loebile kaotas ta 40,3 sekundiga. Tõus tuli ka üldarvestuses, kus Tänak tõusis kahe koha võrra ehk 12-ndaks, kaotust oli kolm ja pool minutit.

Päeva neljas katse tõi juba esimese suurema katkestamise. Nimelt keeras Jari-Matti Latvala oma auto katusele. Katse võitis taas Loeb, Tänak sõitis välja oma päeva parima koha, olles seitsmes. Kaotust tuli veidi üle minuti. Kokkuvõttes murdis saarlane end esimese päeva lõpuks esikümnesse. Üheksandal kohal asudes on tal kaotust Loebile 4.14,0.

Tänakust koha võrra eespool on Minil sõitev prantslane Pierre Campana, kel edu saarlase ees vaid viis sekundit. Seitsmendat kohta hoiab Tänaku meeskonnakaaslane Francois Delecour, kuid vahe on juba poolteist minutit.   
Viimaselt katselt tulles ütles Tänak portaali best-of-rallylive.com vahendusel, et tee on libe ja sõitmine seega keeruline.
Ott Tänak koos Kuldar Sikuga jätkab rallit täna, kui sõidetakse kuus katset.

Print Friendly, PDF & Email