Rahavangerduse idee toetust ei leidnud (1)

Kuressaare linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni ettepanek, et linn ei toetaks Saaremaa Golfi AS-i ja seega võtaks AS-ist Kuressaare Soojus välja vähem omanikutulu, ei leidnud volikogu majanduskomisjonis toetust.

Rahandus- ja majanduskomisjoni esimehe Tiit Sarapuu sõnul oleks golfiettevõtte mittetoetamine halb signaal teistele aktsionäridele. Seda enam, et hooldustasu maksmine on ettevõtte põhikirjast tulenev kohustus. Kui linn raha ei anna, paneks see ettevõtte raskesse seisu.
“Mu isiklik arvamus on ka see, et sellise otsusega me halvendaksime oluliselt linna positsiooni müügiläbirääkimistel,” nentis Sarapuu. Linnavalitsus kavatseb tõepoolest jätkuvalt oma osaluse golfiettevõttes maha müüa.

Raha mittepaigutamine ettevõttesse annaks Sarapuu sõnul signaali, et linnavalitsus ei hooli ning seega ollakse valmis paaniliselt müüma ükskõik mis hinnaga. “Mulle tundub, et golfile raha mitteandmise otsus oleks kellelegi, kes ettevõtet endale tahab saada, väga kasulik,” ütles Tiit Sarapuu. Tema sõnul tuleb summad rahulikult eelarvesse planeerida ning kui osalus firmas suudetakse müüa enne hooaja algust, saab selle raha lisaeelarvega ümber planeerida.

Print Friendly, PDF & Email