Juhtkiri: Toimetulekust nii ja naa

Juhtkiri: Toimetulekust nii ja naa

 

Mõneti võib ju rõõmustada, et toimetulekutoetuse saajate arv ei ole viimastel aastatel kasvanud. Nukraks teeb aga teadmine, et kui nii mitmeski vallas ei ole tööd olnud juba enne masu, ei ole olukord seal karvavõrdki paranenud.

Ometi on inimesed jäänud neisse valdadesse edasi elama, ainult toimetulekutoetuse peal. Aga nagu tunnistab Kaarma valla sotsiaaltalituse spetsialist Ervin Raudsik, on ikka väga raske ära elada, saades kuus kõigest 79 eurot ja 70 senti. Just nii suur või väike toimetulekutoetus ongi.

Kui aga paljudes valdades on toimetulekutoetuse saajate arv püsinud stabiilsena, siis Muhus suureneb see peatselt ilmselt tublisti – koondab ju Hellamaa ühistu varsti oma 15 töötajat. Kuigi valla sotsiaalnõunik Triin Valk avaldas lootust, et ehk hakkab mõni neist ise ettevõtjaks, on see vaid õhkõrn lootus. Paljukest neid ettevõtja soonega inimesi on!

Print Friendly, PDF & Email