Soome sõbrad kinkisid kirikule küünlajala (1)

Soome sõbrad kinkisid kirikule küünlajala

KAUNIS KINGITUS: Jumalateenistuse lõpus säras Soome sõprade annetatud kandelaaber tuledes. Oma mälestusküünla süütab kauaaegne Laurentiuse koguduse diakooniatöötaja Aino Jakobsoo.

Läinud pühapäeval enne jumalateenistust andsid Soome Espoo linna toomkoguduse esindajad oma sõpruskogudusele, Kuressaare Laurentiuse kogudusele üle kingituse – suure kandelaabri.

Varem Laurentiuse kirikus sellist küünalajalga, kus oma lähedastele mõeldes küünal süüdata, ei olnudki. See nägus metallist kandelaaber hakkabki nüüd kogudust teenima nii mälestus- kui ka misjoniküünlajalana.
Kaunilt kujundatud küünlajala kaarte keskel põleb suur küünal, mille leegist saab süüdata palju väikseid küünlaid selle ümber. Küünalt süüdates saab mälestada oma lahkunud lähedasi või palvetada omaste eest. Seejuures väikest annetust tehes on kirikulisel võimalus anda omapoolne panus koguduse töö tegemiseks.

Pärast seda kui kingituse toojatel kõned peetud ja kingitus tänuga vastu võetud, kasutasid kirikulised agaralt esimest korda võimalust süüdata küünal koos oma palvete-soovidega, ja jumalateenistuse lõpuks säras kandelaaber juba täistuledes.

Print Friendly, PDF & Email