Lümanda kooli sünnipäev koos Teele Viiraga (4)

Lümanda kooli sünnipäev koos Teele Viiraga

KINGITUS TEELELE: Lümanda kooli sünnipäeva puhul kingiti kuulsale vilistlasele kandik piltidega, mis tehtud Teele kooli-ajal. Foto: Urve Vakker

Lümanda põhikool tähistas esmaspäeval 116. sünnipäeva, õnne käis soovimas ka kooli vilistlane, laulja Teele Viira.

“Kingitused on meil erilised – on valminud meie oma kooli õpik-tööraamat õpilastele, külas on vilistlasest laulja Teele Viira, veidi hiljem pakutakse sünnipäevatorti,” alustas kooli direktor Liia Raun pidulikul aktusel pöördumist koolipere poole.
Ta rääkis, et kui kooli praegused üheksandikud tulid esimesel koolipäeval südame põksudes kooli, siis oli just Teele klass nende saali tooja. Kui 1995. aasta kevadel lõpetas kooli praeguse Lümanda vallavanema (Jaanika Vakker – toim) klass, siis alustas Teele samal sügisel oma kooliteed.

Unistus lapsena

“Alati peab inimene leidma elus oma sihi, oma suunad ja oskama unistada. Minul oli see unistus olemas juba algklassides. Alati ei lähe kõik kergesti ja loogiliselt, kuid kui oskad tahta ja selle nimel pingutad, siis samm-sammult liigud oma unistuse teostumise suunas ja saavutad elus oma tahtmise,” rääkis Teele Viira oma lugu.
Teele rääkis, et oli tavaline koolilaps, tegi kõike, mida koolilapsed ikka teevad. Tal on tore ja musikaalne pere, vanavanemad ja rõõmsameelsed sõbrad.

“Tunnen, et Saaremaa ja Lümanda on mulle eluks tugeva pagasi kaasa andnud, siia tahan ma ikka ja jälle tagasi tulla. Elu on tänasel päeval täis väljakutseid ja tegevust – praegu on need kõik seotud muusika ja laulmisega ja see on, mida üle kõige soovin teha. Liigun ikka edasi,” rääkis Teele.
Loomulikult ootasid suured ja väiksed fännid Teelelt ka laulu. Ta laulis ise ja pani ka koolipere laulma. Tund vilistlasega möödus kiiresti. Koolipere suutis oma superstaari ka veidi üllatada.

“Kingime sulle kandiku, kus on peal fotosid sinu kooliaastatest. Astu ikka oma rada, julge suurelt unistada ja oma unistusi jätkuvalt teostada,” soovis Teele kunagine õpetaja, nüüdne direktor Liia Raun lõpetuseks.
Tervitusi kooliperele tõi vallavanem Jaanika Vakker, soovides sära silmadesse, tegusaid ja toredaid koolipäevi ning õpetajatele uudishimulikke lapsi. Vallavanemale ulatati ka kooli uus külalisteraamat, et ta jäädvustaks sinna oma pühenduse kooliperele.

Kogumik täis mälestusi

Koolijuht Liia Raun jätkas aktust jutuga kooli õpik-tööraamatust, mille idee sündis koolis juba aastaid tagasi, kui direktor oli Enda Pormann.
Töö jätkus järgmise direktori Tiina Talvi eestvedamisel. Mõte oli kogumiku kaudu jagada õpilastele rohkem teadmisi oma koduvallast, selle ajaloost ja kultuurist.
“Kaua tehtud kaunikene, üritasime õpetajatega anda endast parima ning see raamat on nüüd kingitus nii koolile kui ka õpilastele,” rääkis Raun. “Õpik-tööraamat saab teie saatjaks läbi üheksa kooliaasta ning siit lahkudes saate kaasa killukese oma lapsepõlvest. See on südamega tehtud ja võtke see ka samamoodi vastu.”

Kogumikus on mälestusi, teavet kooli ja valla kohta, palju mitmesugust kodukohaga seotud pildi- ja õppematerjali.
Kooli sünnipäevaks ilmus ka õpilasesinduse oma ajalehe Koolikas esimene number. Ajalehe nime autor on 5. klassi õpilane Karl-Alder Kuivjõgi. Lehte kirjutasid artikleid Iris Piirsalu, Laura Toomesoo, Kätlin Kask, Helena Lindau ja Kertu Tuuling. Ilmumisele aitasid kaasa ka Liisa Kuusk, Ainar ja Andre Treirat, õpetajad Reet Laht, Tiina Niit, Liia Raun ja Kairit Kiisla. Lehest leiab artikleid toimunud üritustest ja muudki huvitavat.

Print Friendly, PDF & Email