Juhtkiri: Bussid muuseumisse? (2)

Tänasest lehest selgub, et omavalitsused peaksid bussiliiklust senisest rohkem toetama, sest muidu tuleb hakata liinivõrku taas korrigeerima. On enam kui kindel, et “korrigeerimisel” väheneks sõitjate arv veelgi. Nii võib piletitulu lõpuks olematuks muutuda ja liinibussid hoopis muuseumi sattuda.

Miks me nii väidame? Sest päris palju inimesi on pidanud endale just seetõttu auto soetama, et kohalik bussiliiklus ei rahulda nende vajadusi. Näiteks sõidavad bussid neile sobimatul ajal. See on ka põhjus, miks osa inimesi on maalt linna kolinud, sest töökoht on ju seal. Kõige kurvem ongi see, et inimesi, kelle töökoht on kodu ligidal, on maal väga vähe.

Seepärast peavadki inimesed arvestama, kuidas kõige mõistlikumalt ise tööle jõuda ja lapsed (huvi)kooli ja lasteaeda toimetada. Kahjuks on bussiliiklusel selles arvestamises üha väiksem osakaal.

Print Friendly, PDF & Email