Me kõik saame vanaks…

Me kõik saame vanaks…

PIDULISI TERVITAMAS: Külas käis ka jõulumees. Foto: Margus Mägi

Tavalise vananemisega kaasneb palju ilusat, omatakse väärtusi, mida jagada noortele, lastele ja lastelastele.

Imetlemist väärt on ka eakate pidutsemise oskus. Seda saime kogeda eakate jõulupeol 20. detsembril Aste klubis. Pidulisi veeti kokku pea igast valla nurgast – kokku ligi 70 inimest. Kaetud laudade taga end sisse seadnud, kuulasid eakad kõigepealt vallavolikogu esimehe Urmas Lehtsalu ja vallavanem Margus Mägi tervitust.

Väikese kontserdiga astusid lavale Aste kooli poisid-tüdrukud, kes esitasid jõuluks õpitud laule ja mehiseid tantse. Üllatuskülalistena olid esinema kutsutud eakaaslastest kõhutantsijad.
Saabus kuumade verivorstide aeg ja kuni söödi jõuluvorsti, seadis end laval valmis Jüri Lonksu tantsubänd.
Nii kui pillid hääled sisse said, täitus põrand tantsijatega ja seda kuni jõuluvana tulekuni. Algasid etteasted jõuluvanale, sest oli ju vaja välja lunastada kingid, mida seekord olid jõuluvana kotti sokutanud meie sponsorid.

Kingitusi jagas jõuluvana kantide kaupa: Aste, Kaarma, Randvere, Hakjala, Kudjape, Eikla (esindamata olid seekord Nasva, Mändjala). Lausa kontserdiga esinesid aga Randvere laulunaised Maren Heinmetsa juhendamisel. Suuremaid ettevalmistusi etteasteks oli teinud ka Hakjala rahvas. Edasi jätkus pidu hämarate õhtutundideni, kuni bussid rahva koju tagasi sõidutasid.

Täname sponsoreid, kelleks olid: Karja Pagar, Saaremaa Tarbijate Ühistu, Rehe Pagar OÜ, OÜ Tridens AS, Ensert OÜ, Rigual OÜ, Saaremaa Lihatööstus OÜ, MTÜ Randvere Tööõppekeskus, FIE Peeter Kuum, õpetaja Sirje Pere ja õpetaja Jüri Golubkov oma õpilastega ning Kaarma vallavalitsus.
Peo korraldasid valla sotsiaaltöötajad

Print Friendly, PDF & Email