Saaremaal rikuti metsateid (1)

Aastavahetusel sai keskkonnainspektsioon kaks teadet, et Saare maakonnas on rikutud metsateid, mõlemad teated on kontrollimisel.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul tuli 29. detsembril teade Sõrvest, et metsa ülestöötamise käigus on sisse sõidetud suured rööpad, mistõttu on metsatee muutunud raskesti läbitavaks.

“5. jaanuaril teatas aga Orissaare valla üks maaomanik, et tema maadelt on läbi sõidetud ja tekitatud rööpad, nii et metsateed enam kasutada ei saa,” rääkis Tuul. “Teataja arvas, et on metsa üles töötatud, aga eelnevalt temaga keegi ühendust võtnud ei olnud.”
Eilse seisuga olid mõlemad teated keskkonnainspektsioonis kontrollimisel. 

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik lisas, et vahetult enne jõule said nad teate, et Kärla vallas on omaniku loata puid maha võetud ja raiuja ei ole teada. “Meie inspektor käis seda teadet kontrollimas,” ütles Tuul. “Tundub, et sealne raie on tehtud juba kevadel või suvel. Kuna tegemist on vargusjuhtumiga, siis tuleb metsaomanikul politsei poole pöörduda.”

Print Friendly, PDF & Email