Algas kohus Veli Kraavi üle (3)

Tallinnas astus esmaspäeval kohtu ette mõjuvõimuga kauplemises süüdistatav tuntud pankrotihaldur Veli Kraavi, kes end süüdi ei tunnistanud.

Mõjuvõimuga kauplemises süüdistatava Kraavi kohtuprotsessi hakkab juhtima kohtunik Katre Poljakova, süüdistaja on Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu ja Kraavi kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv.

Süüdistuse järgi kasutas Kraavi ära ühe ettevõtja soovi saada tegevusluba, ta lubas mitte teatada ametiisikutele tegevusloa saamist takistada võivaid andmeid ja nõudis selle eest raha. Seetõttu süüdistatakse Kraavit mõjuvõimuga kauplemises, mille eest on kohtus süüdi mõistmise korral ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.
Saaremaalt pärit Kraavi kinnitas mullu mai alguses BNS-ile, et midagi kuritegelikku tegelikult toimunud ei ole ja tegemist on isikutevahelise vaidlusega.

Veli Kraavi on juhtinud mitmeid suuri pankrotimenetlusi, näiteks on tema firma ärimees Oliver Kruuda kontrollitava AS-i Luterma pankrotihaldur.

Print Friendly, PDF & Email