Algab ülesaaremaaline mälumäng

Saare maakonna omavalitsuste viieetapiline mälumängusari saab tänavu teoks uudses formaadis, kus osalejad üksteist silmast silma ei näe.

17. jaanuaril algava sarja eripära on see, et mälumängud toimuvad samade küsimustega samal päeval ja kindlal ajavahemikul kõikides maakonna omavalitsustes. Edetabel moodustub lisaks kohapealsele arvestusele ka ülemaakondlikus arvestuses.

Saare maavalitsuse ja Saarte mängude assotsiatsiooni eestvedamisel korraldatava mälumängu eestvedaja Madis Kallas ütles, et lisaks omavalitsuste keskustele on mängupaikadena registreeritud ka mõned suuremad külad. Võistkonna suurus on kuni neli liiget, sarja käigus võib kaasata ka asendusliikmeid. Siiski ei tohi ühe võistkonna eest mängida kokkuvõttes rohkem kui kuus inimest. Kallase sõnul ei ole võistkondade arv mängu toimumispaigas piiratud.

Küsimusi esitatakse mitmest valdkonnast ja igal etapil 30. Esindatud teemad on Saaremaa, poliitika, aktuaalne, kultuur, sport, tehnika, tervishoid, loodus. “Küsimuste koostamisel on proovitud lähtuda põhimõttest, et mängija eriala ja vanus ei tohiks kellelegi eelist anda,” märkis Kallas.
Enne sarja algust viisid korraldajad läbi ka proovietapi ja tulemused olid soliidsed. Osales 64 mängijat 11 vallakeskuses.

Mälumängu etapid toimuvad 17. jaanuaril, 31. jaanuaril, 14. veebruaril, 28. veebruaril ja 13. märtsil. Kõik etapid toimuvad teisipäeviti ja ajavahemikus kl 17–22. Mälumäng kestab orienteeruvalt 1,5 tundi. Paremaid võistkondi premeeritakse auhindadega.
Infot mängupaikade kohta ja tulemustest saab kodulehelt www.saartemangud.ee. Lisaks tasub jälgida reklaami vallakeskustes. Mälumängu tulemused avaldatakse iga etapi järel ka Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email