Pöidel tõusis matusetoetus (4)

Pöidel tõusis matusetoetus

 

Selle aasta 1. jaanuarist võivad Pöide valla elanikud arvestada oluliselt kõrgema matusetoetusega kui seni.

Nimelt otsustas valla haridus- ja sotsiaalkomisjon veel läinud aasta lõpus tõsta matusetoetuse määra 96 eurolt 180 eurole. Vallavalitsuse sotsiaalameti juhataja Aili Ansperi sõnul on vallas kogu aeg seda kurssi hoitud, et matusetoetuse suurust tuleb puusärgi hinnaga tasakaalus hoida.

Kuna puusärkide hinnad on aga jõudsalt kasvanud ja näiteks kõige ostetavama sarga eest tuleb Orissaares välja käia 150 eurot, Kuressaares 210 eurot ning odavaimad ja lihtsaimad puusärgid maksavad 140–180 eurot, siis oli ilmne, et matusetoetus peab tõusma.

“See oli meil eelmisel ja üle-eelmisel aastal küll jutuks, et kui mingit toetust tõsta, siis on see eelkõige matusetoetus, aga masuaastatel polnud see lihtsalt võimalik,” nentis Ansper. “Nüüd, kui võimalust nägime, tegime selle ära ja edaspidi peaks selle raha eest Orissaarest lihtsama puusärgi põhimõtteliselt ka kätte saama.” Kõik teised toetused jäid Ansperi sõnul Pöide vallas samale tasemele, mis möödunud aastal.

Print Friendly, PDF & Email