Nasval sai saun raketitabamuse

Nasval sai saun raketitabamuse

ÕNNETU AASTAVAHETUS: Häirekeskus sai tulekahjust teate kell 2. Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul olid leegid päästjate sündmuskohale jõudes saunakatusest väljas. Tules sai kahjustusi ka sauna sein. Foto: Tõnu Veldre

Uusaastaööl ilutulestikuraketiga pihta saanud saun süttis põlema alles paar tundi hiljem. Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud.

“Õues olnud naabrimees nägi, kuidas ilutulestikurakett tuli majade vahelt läbi ja lendas vastu minu sauna seina,” rääkis Nasval asuva sauna peremees Ahto Treirat, kes ise jälgis aastavahetuse ilutulestikku hoopis Kuressaare linnas.

Treiratite naabrimees läks kohe sauna vaatama ning viskas igaks juhuks ämbritäie vett vastu maja seina. Arvates, et kõik kustus ära, läks mees rahuliku südamega minema.
Peremees Treirati arvates oli rakett läinud läbi välimise laudvoodri ning jäänud selle ja palkseina vahele vaikselt küdima. “Tulekahju avastas paar tundi hiljem sauna juurde läinud vend,” ütles peremees, kes kohe päästjatele helistas.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus. Päästetöid juhtinud operatiivkorrapidaja Rando Lindmäe sõnul on üsna tõenäoline, et kui ilutulestikurakett maja seina tabab, siis maja voodri vahel võib ta salakavalalt paar tundi küdida küll.
Ahto Treirat avaldas lootust, et lohakas raketilaskja tabatakse ning süüdlane aitab tal sauna taastada. “Seest täitsa põlenud ei ole, aga laes on auk ja sinna tuleb plaat ette panna,” rääkis Treirat, lisades, et tulekahjustusi on saanud ka roovitus ja sarikad. Täielikult läbi vettinud on vahelaed ning need tuleb hoonel ära vahetada.

“Päris kalliks läheb, kui oma kulu ja kirjadega teha,” märkis peremees, kel oli samas heameel, et elumaja pihta ei saanud.
“Meie naabril on kaks rookatusega maja, need oleksid ju kohe läinud,” tõdes Treirat, kes jääb oma sõnul lootma politsei abile.
“Päästeameti menetlejad sündmuskohale ei tule, sest nende valdkonda pürotehnilised õnnetused ei kuulu,” selgitas Treirat, kes teavitas juhtunust ka politseid.

Print Friendly, PDF & Email