Nõuandeid maitsvate verivorstide küpsetamiseks

Gunnar Obolenski, Rakvere lihakombinaadi lihatoodete tootejuhi sõnul on verivorsti valmistamisel oluline teada, kas tegemist on naturaalses sea- või lambasooles oleva verivorstiga või on see pritsitud kollageeni ehk söödavasse kunstkesta. “Naturaalses sea- või lambasooles verivorsti küpsemisaeg on ca 20–30 minutit, kollageenis verivorsti küpsemisaeg 10–15 minutit,” rõhutab ta.

Praeahjus verivorste küpsetama asudes tuleb pannile esmalt panna veidi rasvainet – searasva või õli. Samuti võib ahju asetada veenõu auru tekitamiseks ning seejärel laduda veretooted pannile. Kes ei soovi panni rasvaseks teha, võib kasutada küpsetuspaberit, mille pealt saab ahjust välja võetud verivorstid hõlpsasti kätte.

Soovi korral võib verivorstid toiduõliga kergelt üle pintseldada, see kaitseb vorsti purunemise eest ja annab kestale kena läike.
Oluline on hoida verivorste 2/3 küpsetusajast (u 15–20 min) madalamal temperatuuril, 180 kraadi juures, ja seejärel tõsta temperatuur (u 10 minutiks) 200 kraadini. Selliselt toimides saab vorst parajalt krõbe.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email