Saarlased pürgivad Eesti tipu poole

Eelmisel nädalal Tallinnas toimunud Eesti lühiradade meistrivõistlustel ujumises osales kuus saarlast.

Audentese spordigümnaasiumis õppiv Priit Aavik tegi ilusaid etteasteid: ületas viimase Imre Kuuse nimel olnud 7 aasta vanuse maakonna rekordi 50 m rinnuliujumise distantsil 0,23 sekundiga, uus rekord 31,45, juunioride arvestuses 4. koht. 100 m seliliujumises uuendas ta tema nimel olnud maakonna rekordit, aeg 1.00,34, millega võitis juunioride arvestuses hõbemedali. Ka 50 m seliliujumises ajaga 27,68 tuli ta juunioride arvestuses hõbedale. Üldarvestuses viiendad kohad.

Mart Mandel ujus üle tema nimel olnud maakonna rekordi 50 m liblikujumises, aeg 26,09, millega jäi üldarvestuses üheksandale kohale. 100 ja 200 m liblikujumises tulid aga 5. kohad, ajad vastavalt 57,60 ja 2.13,84.
Mart ja Priit pääsesid mõlemad Audentese võistkonda ja tulid kooli võistkonnaga 4x 50 m vabalt teateujumises hõbemedalile ja kombineeritud teateujumises uue Eesti juunioride rekordiga pronksmedalile.

Kuigi meie teised osalejad Kadi Maripuu, Tauri Põldema, Raul Kelder ja Kert Mandel veel esikümnesse ei mahtunud (parim oli Kadi – 50 m seliliujumises 12. koht), võib ka nende tulemustega rahule jääda: ujuti isiklikke rekordeid, saadi uusi võistluskogemusi, võisteldi kõrvuti värskete Euroopa medaliomanike, õe ja venna Aljanditega.

Norma Helde

Print Friendly, PDF & Email