Kütusevargad mõisteti vangi tingimisi (2)

Kohus karistas tingimisi vangistusega kolme noormeest, kes erinevatel aegadel varastasid veokitest ja traktoritest kokku ligi kolm tonni kütust ja tekitasid sellega kahju üle 3000 euro.

Maanust (20), Madist (19) ja Meelist (21) süüdistati 15 kuriteoepisoodis. Noormeeste peamine sihtmärk olid veokid ja traktorid. Lisaks tekitasid nad bussi lõhkumisega 242 euro suuruse kahju bussifirmale Sareta.
Madise kaitsja Mihkel Tuusi sõnul sattus noormees kohtu alla rumalusest. “Madise osa oli vaid vedu, ise ta ühestki sõidukist kütust ei võtnud,” kinnitas Tuus. Advokaadi sõnul maksis Madis Maanusele saadud kütuse eest umbes poole selle hinnast.

Kümnes varguses osalenud Madisele (19) mõisteti kümne kuu pikkune vangistus tingimisi kolmeaastase katseajaga.
14 varguses osalenud Maanust karistati aastapikkuse vangistusega tingimisi pooleteistaastase katseajaga. Poole aasta pikkuse vangistuse tingimisi sai kuues varguses osalenud Meelis, kel samuti ei tule karistust kohe kandma minna, kui ta pooleteistaastase katseaja jooksul uut kuritegu toime ei pane. Madis on ainus, kes ei ole katseajal allutatud käitumiskontrollile.

Kõigil kolmel noormehel tuleb tasuda riigituludesse 417 eurot sundraha ja hüvitada kannatanutele tekitatud kahju.

Print Friendly, PDF & Email