Juhtkiri: Väärtused ja sigadused

Juhtkiri: Väärtused ja sigadused

 

Leisi päästekomando suletakse, nüüd on see otsus lõplik. Ikka seepärast, et raha kokku hoida. Lähim päästekomando hakkab olema Orissaares. On täiesti kindel, et 20-tonnine päästemasin mööda rannamaanteed sõites 15–20 minutiga Leisi kanti tulekahju korral kohe kindlasti ei jõua.

Samal ajal on riigikogus lugemisel erakonnaseaduse muudatuse eelnõu, mille kohaselt läheks demokraatia arendamise sihtasutuste kaudu 945 000 eurot parteide-koalitsioonipartnerite taskusse. Seletuskirja kohaselt on raha mõeldud rahvusvahelistes organisatsioonides liikmeksoleku tasude maksmiseks, arengu- ja humanitaarabi kuludeks ja euroopalikke väärtusi toetavate projektide rahastamiseks.

Parteidele lisaraha suunamine on ministrite ja rahvaasemike arvates euroopalik väärtus, maapere maja ja vara päästmine aga mitte. Varem nimetati sellist asja sigaduseks, nüüd aga demokraatia edendamiseks.

Print Friendly, PDF & Email