Orissaare taidlejate jõulubuss tõi sooja tunde (2)

Orissaare taidlejate jõulubuss tõi sooja tunde

JÕULUTANTS: Tagavere mees Enn Tiitma, kes algul küll vastu puksis, et tema ei oskagi tantsida, oskas tegelikult küll. Pildil keerutab ta tantsu koos Ehaviiru daami Meeli Liivaga. Foto: Ivika Laanet

Reede õhtul peatus Orinõmme külaplatsil, Kavandi seltsimaja ees, Uueelu villa õuel ja Tagaverel jõulubuss, millega Orissaare kultuurimaja taidlejad sõitsid külast külasse, tuues pooletunnise esinemiskavaga rõõmu pealtvaatajatele.

“Kuna alevikust väljaspool elavad inimesed tihtilugu ei leia kas aega või ressurssi kultuurimajja kontserdile sõiduks, siis on see minu arvates tore traditsioon, et advendiajal kultuur koju kätte viiakse,” lausus ettevõtmises esmakordselt osalenud Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär, lisades, et sai ise väga positiivse tunde.

“Rahvale meeldis kultuuritoomine väga ja loomulikult andsime neile kaasa nii positiivse emotsiooni kui ka soojad soovid algavateks pühadeks,” märkis vallavanem. Tema sõnul on tegemist ainulaadse traditsiooniga, mida ta soovitaks ka kõigil teistel kogeda.
“Rahvas vajab sellist tähelepanu ja sõnum on sellisel ettevõtmisel ju ääretult lihtne: on jõuluvalgus üle maa ja kes meist ei sooviks kogeda vähemasti jõuluajal midagi positiivset,” rääkis Põlluäär. Kes veel ei ole sellest üritusest osa saanud, lisas ta, jälgigu järgmisel aastal reklaame. “Buss tuleb jälle oma parimate soovide, laulude ja tantsudega,” kinnitas vallavanem.

Laule laulsid ja tantsu keerutasid laulu- ja tantsuansambel Ehaviir ja noorterühm Viirelind. Akordionil saatis neid Mihkel Mereäär. Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste luges südamlikke luuletusi ja vallavanem andis lisaks headele sõnadele igale piirkonnale üle ka jõulutule, mis annaks mõistmist, soojust ja valgust nii jõuludeks kui ka järgnevaks aastaks.

Print Friendly, PDF & Email