Tapmises kahtlustatav tähistas vabadust (15)

Tapmises kahtlustatav tähistas vabadust

 

Sõmera hooldekodu patsiendi tapmises kahtlustatav Livio Kumm pani uue kuriteo toime vahetult pärast eelmise kohtuotsuse väljakuulutamist.

Varasema info kohaselt seisis 30-aastane Livio Kumm (pildil) viimati kohtu ees tänavu 17. novembril, kui ta mõisteti süüdi Kärla vallas ja Sõmera hooldekodus toimepandud varguste eest. Teda karistati aasta ja kümne kuu pikkuse vangistusega tingimisi kahe aasta pikkuse katseajaga, mil mees on allutatud käitumiskontrollile.

Seni on aga teadmata, et detsembri alguses seisis Livio taas kohtu ees, sest 22. oktoobri öösel tungis ta ühe talu hoovis sõidukisse ja varastas sealt mobiiltelefoni, digikaamera väärtusega 100 eurot, dokumendid, alkohoolseid jooke ja sigaretipaki kokku väärtusega 30 eurot ning 77 eurot sularaha.
“Selle episoodi karistus loeti kaetuks talle novembris mõistetud karistusega,” ütles Lääne ringkonna prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm Saarte Häälele.

Reaalsest vangistusest pääsenud Kumm läks juba samal õhtul Kärla alevikus asuvasse elukohta, kus ta koos sõpradega peo püsti pani.
Hommikul leiti tema korterist hooldekodus elanud 81-aastase naise vägivallatunnustega surnukeha.
“Need vargused pani ta toime enne eelmist kohtuotsust ning seetõttu võimaldas seadus talle detsembri alguses sellise otsuse kuulutada,” põhjendas kohtunik Kristel Pedassaar, lisades, et seda ei osanud keegi arvata, et kohe selline kuritegu järgneb.

Pedassaare sõnul pidas mees katseajal kinni kontrollnõuetest, kriminaalhooldajal kaebusi ei olnud ning samuti ei hoidnud Kumm kordagi menetlusest kõrvale.
Ka Sõmera elanikud kinnitasid Saarte Häälele, et Livio oli vaikne ja tasane noormees, kes tegi kurja vaid purjuspäi.
Samas tunti teda ka kui salakavalat varast, kes sisenes ja väljus majast siis, kui tahtis ja keegi midagi kahtlast ei märganud. Põhiliselt napsitamispäevadel viskaski Livio pimeduse saabudes seljakoti selga ja läks.
9. detsembrist võeti mees pooleks aastaks vahi alla.

Print Friendly, PDF & Email