SLK kuulab maad neljanda uue laeva tellimiseks

AS-i Saaremaa Laevakompanii (SLK) kinnitusel on neil plaanis tellida ka neljas uus parvlaev.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk ütles Saarte Häälele, et neil on kavas tellida veel üks uus laev, kuna selle tingib kasvav vajadus nii kvaliteedi kui ka mahtude osas.
“Mis seal salata, oleme nendega (BLRT Grupiga – toim) juba rääkinud, aga niisuguses faasis, kus räägiksime konkreetsest lepingust või tähtaegadest, me veel ei ole,” tõdes Rihvk. Selge on aga see, et võimaliku tellimuse esitamisel pöördub SLK eeskätt just oma senise hea partneri BLRT Grupi poole.

BNS vahendas, et BLRT Grupi nõukogu esimehe Mark Bermani sõnul on nad Saaremaa Laevakompaniiga juba alustanud kõnelusi neljanda uue laeva ehitamise üle. BLRT Grupi osalusega Norra laevatehases Fiskerstrand BLRT on viimastel aastatel Saaremaa Laevakompanii tellimusel ehitatud kolm uut parvlaeva kogumaksumusega ligi 90 miljonit eurot.
Äsja sai samas tehases valmis SLK laevadest suurem ja kütusena veeldatud gaasi kasutav parvlaev Norra laevandusfirmale.

Print Friendly, PDF & Email