Lugeja kiri: Kelle jaoks on Torgus klubi-rahvamaja? (17)

Palume vallavanemal korraldada jaanuarikuu jooksul kokkusaamine ehk ümarlaud koolimaja rendilepinguga liitunutele ja uutele huvilistele. Soovime, et korraldatakse nn lahtiste uste päev, kus meile näidatakse, kes kus tegutseb, mis on tehtud ja mis tegemata. Eriti huvitab meid teine korrus (ligi 10 ruumi) ja allkorrusel asuv puidutöökoda.

Torgu puhkemaja kasutuses olevad köök, söögisaal ja magamistoad – need ei ole meie huvi. Me ei ole selle vastu, et seal kaks MTÜ-d tegutseb.
Torgu valla arengukavast loeme, et koolimajast peaks kujunema seltsingute ja MTÜ-de kodu. Meie arvates on see kuldaväärt idee, sest praegu nokitsevad paljud omaette ja ilmetutes tingimustes. Koht ühiskodus huvitaks paljusid inimesi, oma nurgake klubi-rahvamajas oleks võimalus nii mõnelgi oma tegevust laiendada, ruumipuudust ju pole. Palju raha on investeeritud, nt pandud uus katus, vahetatud aknad ja vallavalitsus plaanib uuendada küttesüsteemi.

29. novembri volikogu istungil kurtis meile vallavanem, et kui klubi-rahvamajja soovib veel keegi sisse saada, st rendilepinguga liituda, siis on jama küll, tuleb hakata lepingut ümber tegema!
Kui on seltsingute ja MTÜ-de kodu, siis ikka kõigile kenasti võrdselt. Kuid mis klubi-rahvamaja see on, kui uks on lukus, aknad pimedad ja rohkem vallakodanikke sinna ei taheta? Kas leping kukkus halvasti välja või oligi nii mõeldud, härra Tiit Põld?

Ukse taha jäänute nimel
Jüri Mitt

Print Friendly, PDF & Email