Jõuluks peolauale

Jõuluks peolauale

 

Soovitab Kuressaare ametikooli juhtõpetaja Õile Aavik.

Küpsetatud sealiha

Ained:
1 kg seakaelakarbonaadi
½ liitrit vett
800 g rukkijahu
200 g meresoola

Valmistamine:
1. Valmista veest, rukkijahust ja soolast taigen.
2. Rulli taigen taignalaual nii suureks, et sellega on võimalik valmistatav sealiha ühtlaselt katta.
3. Soovi korral puista taigna sisemisele poolele majoraani.
4. Kata sealiha hoolikalt taignaga ja küpseta ahjus 180 ˚C juures 3–4 tundi.
5. Valmis prael võta taigen ümbert ära ja lase jahtuda.
6. Jahtunud praad lõika viiludeks ja serveeri vaagnal.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email