Kuressaare ametikool võõrustas lastekodulapsi

Kuressaare ametikool võõrustas lastekodulapsi

HUVIGA MEISTERDAMAS: vasakult Jaan, Marju ja Andres. Foto: Egon Ligi

Esmaspäeva õhtul sai teoks Kuressaare ametikooli õpilaste jõuluheategevusprojekt – Kuressaare väikelastekodu kasvandikke kostitati nii piduliku õhtusöögi kui ka sisuka meelelahutusprogrammiga.

Kuressaare ametikoolil on selline jõuluõhtusöögi korraldamise traditsioon olnud juba pikemat aega, mistõttu lapsed loodavad ja ootavad igal aastal, et see üritus ikka tuleks,” ütles Kuressaare väikelastekodu direktor Kaire Kiil.
“Pealegi lisab paraja koguse vürtsi see, et õhtusöögi korraldajad, noored “päkapikud” on igal aastal uued inimesed uute ideedega,” märkis ta.

Õhtusöögil on direktori sõnul ka tähtis õpetlik nüanss, sest väikelastekodu lapsed ei saa just eriti tihti kuskil väljas söömas käia ja nii pidulikus lauas istuda, kus on hoopis teised kombed ja reeglid.
Kaire Kiil lisas, et üldiselt on jõulud aeg, mil asenduskodulapsed on natuke populaarsemad kui kogu ülejäänud aja. “Vahel on küll natuke kahju neist abipakkujaist, et kuidagi ei jõua leida ühist aega nii tegijatele kui ka lastele. Aga me kindlasti ei virise selle üle, vaid oleme ikka õnnelikud,” tähendas ta. Kiil lisas, et meile kõigile meeldib, et meid märgatakse, meist välja tehakse, meid meeles peetakse, ja eriti tähtis on see lastele.

“Ka kingituste puhul pole ju oluline kink, vaid ikka tähelepanu, mis sellega kaasneb. Asenduskodulaps vajab kõike seda niisamuti kui kodune laps. Ainult et kodulapsel on vanemad, vanavanemad, onud, tädid ja muud sugulased, kes kõik saavad anda oma osa lapse tähelepanuvajaduse katmiseks,” rääkis Kiil. Asenduskodulaste suhtlusringkond piirdub tema sõnul tihti vaid kasvataja, õpetaja ja mõne sõbra või tuttavaga. Seega on igasugune tähelepanu ja meelespidamine tänuväärt tegevus.

Kuressaare ametikooli juhtõpetaja Õile Aavik ütles, et õpilastele annab selliste ürituste korraldamine hästi palju organiseerimiskogemust. Ta lisas, et side väikelastekoduga ei piirdu ainult selle üritusega. Ametikooli õpilased käivad neil lastekodus rohkemgi külas.
Kokaeriala teise kursuse õpilane Joonas Kiis arvas samuti, et seekordne üritus läks hästi korda. “Kõigega jõudsime õigeks ajaks valmis,” sõnas ta. Jõuluõhtusöögi korraldasid teise kursuse kokad Maime Koppeli ja Siiri Velve juhendamisel.

Seekordse ürituse sponsorid olid Saaremaa Lihatööstus AS, Maailmaviljad AS-i filiaal Rigual ja Kuressaare ametikool. Meelelahutusliku programmi panid kokku ametikooli esimese kursuse animatöörid õpetaja Heli Kakko juhendamisel ja sotsiaaleriala õpilased Kai Rannastu eestvedamisel.

Print Friendly, PDF & Email