Juhtkiri: On kokkuvõtete tegemise aeg (1)

Juhtkiri: On kokkuvõtete tegemise aeg

 

2011. aasta lõpuni on jäänud veidi üle kahe nädala, mis tähendab, et aeg on kokkuvõtteid tegema hakata – valida aasta tublimaid ja vaadata, mis see aasta siis õigupoolest tõi. Kas siis töö- või eraelus. Ja kas soovid või eesmärgid, mis mullu seatud, said ka täide viidud. Ühe sõnaga, kas oli õnnestumiste aasta või mitte.

Aastakokkuvõtete koha pealt tegi eile otsa lahti maakonna kultuurirahvas (tõsi küll, Kärla tunnustas oma parimaid juba varem). Nagu ikka, leidis Krummi-preemia oma uue laureaadi ning teisedki, juba traditsioonilised äramärkimised on kultuuripõllul tehtud. Ning mis muud – rõõmustagem oma inimeste üle.

Iseenesest on see ju vahva, kui tegijaid märgatakse ja uude aastasse toetav sõna kaasa öeldakse. Eriliselt meeldiv on see, et ka vallad (kahjuks küll mitte kõik) valivad oma aasta tegijaid. Igatahes tasub nüüd aasta lõpul silmad-kõrvad lahti hoida, sest peatselt pikendavad aasta tegijate nimistut näiteks maakonna parimad sportlased.

Print Friendly, PDF & Email