Juhtkiri: Kes kaitseb kaitsetuid? (2)

Juhtkiri: Kes kaitseb kaitsetuid?

 

Kärlal tapeti vana naine, hooldekodu patsient. Praegu on Saaremaa viimase aja ühe jälgima kuriteo kohta teada see, et öösel visati vana, halvatud naine hooldekodu aknast välja ja tassiti ühe sotsiaalmajas elava inimese korterisse. Sealt vanake hommikul surnuna leitigi.

Sõmera hooldekodu naistemajades ei käi aknad kinni ja varem on mitmel korral avastatud patsientide isiklike asjade vargusi. See polnud esimene kord, kui võõras inimene öösel hooldekodu hoonesse sisse pääses. Korteris, kust vana naise surnukeha leiti, elab varem korduvalt kohtulikult karistatud inimene. Karistatud on teda aastaid tagasi vägistamise eest ja hiljem korduvalt varastamise eest. Saarte Häälele teadaolevalt oli ta samal ööl veidi varem teisest Sõmera naistemajast avastatud ja minema saadetud. Tema juurest on varem kätte saadud hooldekodust varastatud esemeid.

See kõik oli varem teada, aga millegipärast seda kahjuks taluti. AS Hoolekandeteenused, Sõmera hooldekodu haldaja, keeldus eile Saarte Häälele midagigi kommenteerimast, viidates, et uurimine käib. Aga kes kaitseb neid, kes ise ennast kaitsta ei suuda? Ja kes räägib nende eest, kes ise rääkida ei saa?

Print Friendly, PDF & Email