Tippkokkadelt peolauale

Tippkokkadelt peolauale

PEETER PIHEL PAKUB: Leivasupp tumeda õlle ja glögijõhvikatega. Foto: erakogu

Part apelsinikastme ja hapukapsapirukaga

Hoiatus! Kes pole varem parti lõiganud, punase veini kastet keetnud või köögis ennast väga kindlalt ei tunne, peaks mõne lihtsama toidu valima. Jõuluõhtut katsetamisega ära rikkuda ei soovita.

Vaja läheb üht tervet kitkutud parti. Eemalda rinnatükid ja koivad. Rösti pardi luustik ahjus pruuniks. Kuumuta poti põhjas porgand, sibul, küüslauk ja juurseller klaasjaks. Lisa pruunistatud luud, portveini ja vett pooleks nii, et kõik tahked asjad oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni ja keeda hästi vaiksel tulel paar tundi. Lisa värskelt pressitud apelsinimahl, terve tähtaniis ja kaneelikoor. Keeda veel pool tundi, maitsesta ja kurna.

Parim, mis pardi koibadest saab teha, on confit. Mida rohkem vaeva näha, seda parem tulemus. Maitsesta koivad soola, pipra, küüslaugu, tüümiani ja loorberilehega. Kata kilega ja jäta ööpäevaks külmikusse seisma. Järgmisel päeval pane koivad võimalikult tihedalt ahjuvormi ja 200-kraadisesse ahju. Umbes 15 minuti pärast, kui rasv hakkab sulama, langeta ahju temperatuur 120 ˚C peale ja hoia rooga ahjus 4 tundi.
Lõpptulemusena saad ülipehme liha, mis lausa pudeneb luude küljest.

Toomas Leedu
Go Spa ja Sadhu kohviku peakokk

Loe seda ja teisi retsepte täispikkuses laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl siit

Print Friendly, PDF & Email