12 saarlast saavad noore põllumehe toetust

12 saarlast saavad noore põllumehe toetust

TÕELISED SÕBRAD! Noorperemees Arved Näälik ja karjakoer Berni võtavad Maku talu juhtimise oma kätte. Foto: Egon Ligi

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja 40 000 euro suurust toetust saab Saaremaal 12 inimest, kelle hulgas on nii põliseid põllumehi kui ka Tallinnas kontoritöid tegevaid inimesi.

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse eesmärk on toetada noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamist põllumajandusliku majapidamise sisseseadmisel.

Toetuse saajatest on Saaremaa põllumajandusringkondades üks tuntumaid Tahulas asuva Maku talu noorperemees Arved Näälik, kes samm-sammult talu juhtimist üle võtab. “Nüüd hakkan nagu ise rohkem otsustama, mida teha, ja juhtima kogu seda asja,” ütles Arved Näälik, kes kasutas noortaluniku toetust John Deeri traktori ostmiseks.

Seni Ludmilla ja Enno Nääliku juhitud Maku talus on praegu koos noorkarjaga umbes 120 looma, kellest ligemale 70 on piimakari keskmise väljalüpsiga 6000–6500 kilogrammi. Lisaks on talus 25 Aberdiin-Anguse lihaveist. Teravilja kasvatavad Näälikud 90 hektaril ja kogu saak läheb loomasöödaks.
Noorperemees Arved Näälik ütles, et tema kavatseb piimatootmisega edasi minna, lähitulevikus on plaanis uuendada ka talu masinaparki. Hiljuti ostetud niidukile peaks lisanduma kolmehõlmaline pöörd-ader, tulevikus tahab Näälik osta korraliku kombaini.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl siit

Print Friendly, PDF & Email