Lugeja kiri: Noorte ettevõtluspäev ühisgümnaasiumis (1)

6. detsembril toimus Saaremaa ühisgümnaasiumis ettevõtluspäev.

Abituuriumile pidas loengu Kristen Kannik, kes asutas juba tudengina oma ettevõtte, mis toodab ja müüb kodumaist müslit. Nippe jagas noortele ka Piret Pihel, kes juhib Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutust.

Pärast teoreetilist osa said abituriendid ise võimaluse praktiseerida ettevõtlusega tegelemist. Varem majandustunnis väljamõeldud firmad pakkusid oma tooteid ja teenuseid, mida koolipere võis osta. Valik oli üpriski mitmekesine: müüdi isetehtud muffineid, komme, vahvleid, muid küpsetisi ja spagette, pakuti heegeldatud telefoni- ja sendikotte, anumakatteid, hea hinnaga šokolaade ja krõbuskeid. Võimalik oli osta käsitööehteid, lasta viksida oma kingi, saada õpiabi või disainiteenust ehk hoopiski lasta endale teha massaaži või maniküüri.

Ettevõtluspäev oli abiturientidele hea võimalus ise läbi mängida, kuidas ettevõtlus reaalselt toimib. Ettevõtmine meelitas kohale ka mitmeid lapsevanemaid, kes olid oma panuse andnud nii minifirmade loomisel kui ka hiljem kauba ostmisel ja tarbimisel.

Liisa Lonn
SÜG-i 12. kl õpilane

Print Friendly, PDF & Email