Juhtkiri: Torm pani laevad seisma

Friedhelmi-nimeline torm sai hakkama asjaga, mis saarlastel juba tegelikult meelest läinud. Kuivastu ja Virtsu vahelisel mereteel seiskus laevaliiklus. Kui vanemate laevade ajal tuli seisakut tormide ajal ikka ette, siis uute laevadega seda siiani juhtunud ei olnud.

Torme on viimastel kuudel ennegi olnud, kuid laevad on ikka sõitnud. Friedhelm suutis aga puhuda sellise nurga alt, et laeva, kaid ja autosid lõhkumata poleks laeva laadida saanud. Mis tähendab seda, et laevad ise on tormikindlad, kuid murekoht on sadamad.

Kuivastu ja Virtsu sadamas on rekonstrueerimisel ära tehtud suur töö. Sadamad on muutunud kindlamateks ja paremateks. Kui oleks veel ka lainemurdjad, peaks väljas olema lausa orkaan, et laevad seisma jääksid. Lainemurdjate vajadusest on räägitud ennegi, kuid siiski pole nende ehitamisest siiani asja saanud.

Eile arutati agaralt ka selle üle, kas silla olemasolu korral oleks liiklus toimunud. Pigem kalduti arvama, et ega vist ikka oleks. Pole see sild kõikvõimas ühti.
Ja kui ei saagi mandrile, siis lepime selle teadmisega, et vähemalt mõnda aega oleme muust maailmast ära lõigatud. Sest mida muud me teha saame!

Print Friendly, PDF & Email