Kaitseliidu hoone sai linnalt ettekirjutuse (4)

Kuressaare lossipargi ääres Allee tänaval asuv Kaitseliidule kuuluv maja on nii halvas seisus, et Kuressaare linnavalitsus tegi selle kohta ettekirjutuse. Kaitseliit lubab kõik teha, et hoone ohutusse seisu viia.

“Tuvastati, et vanalinna muinsuskaitsealal paiknev hoone on väga halvas seisus, see on ohtlik ümbruskonnale, hoone küljest võib iga hetk maha kukkuda ehitusdetaile, aknaklaasi tükke,” seisab Kuressaare ehitusjärelevalve inseneri Aivo Kesküla allkirjastatud ettekirjutuses, kus Kaitseliitu kohustatakse hoonet ohutusse seisu viima hiljemalt 20. detsembriks.

“Kaitseliit on alustanud tegevust Kuressaare linnavalitsuse ettekirjutuse täitmiseks,” kinnitas Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütman, selgitades, et kinnistu rekonstrueerimist/renoveerimist on eelkõige takistanud napid eelarvelised võimalused.
Rütman ei kinnita väidet, justkui oleks hoone renoveerimise edasilükkamise üks põhjus see, et Kaitseliidul ei lubata lossipargi kõrval püstitada suurt raadiomasti.

“Kaitseliidu Saaremaa maleva maja kordategemine on Kaitseliidu jaoks endiselt prioriteetne,” ütles Rütman, lisades, et sidemasti püstitamise mittelubamine on muidugi probleem, mis praegu ei ole Kaitseliidu jaoks veel lahendust saanud.
Rütman rõhutas, et planeeritav sidemast võimaldab sidet pidada ka kriisiolukordades, näiteks elektri- ja mobiillevi puudumisel, valguskaabli rikete-rikkumise korral jt võimalikes hädaolukordades, mis on saarte puhul oluline. Sarnane sõltumatu sidevõimekus on tema sõnul juba olemas enamikul malevatest, muuhulgas ka Hiiumaal.

Print Friendly, PDF & Email