Sohver leidis rehvist lõhkemata padruni (13)

Sohver leidis rehvist lõhkemata padruni

ENNE JA PÄRAST: Padruni ots kummimustri vagude vahel ja veidi hiljem rehvist välja nokituna. Foto: erakogu

“Rehvide seest oleme küll igasuguseid asju välja võtnud, aga padrunit ei ole varem olnud,” kinnitasid teisipäeval rehvitöökoja mehed, kui Maidu Vesik tühjaks jooksnud autorehvi pärast meistrite poole pöördus.

Pühapäeval sõitis Maidu Vesik Leisist läbi Kaali Laimjalga. Kohale jõudes selgus, et autol on üks rehv tühi. Kui mees ratast lähemalt uuris, paistis rehvis padrun. Nädalavahetusel Kaitseliidu õppuse “Orkaan” ajal oli see arvatavasti sõjameeste näppude vahelt pudenenud ja maanteel sobivat rehvi ootama jäänud.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Kristjan Moora palub vabandust, kui selline asi tõesti juhtunud on. “Võis juhtuda, et meestel mõni paukpadrun maha kukkus, sest öiste õppuste ajal ei leiaks seda ka üles,” ütles Moora. “Leitud padrunit ise näppima ei tohiks hakata, sest püssirohi on seal sees ja mingi löögijõud tal ikkagi on,” lisas ta. Kui keegi leiab õppustest jäänud lõhkemata padruneid või hülsse, siis palub Kaitseliit neist teada anda Kaitseliidu korrapidaja telefonil 71 79 499.

Päästeametist öeldi, et kui lapsed või täiskasvanud mingeid selliseid esemeid ükskõik kust või ükskõik mis ajal leiavad, siis ei tohi neid mingil juhul näppida, üritada kiviga purustada või lõkkesse heita. Igasugustest padrunitest ja lõhkekehadest tuleb teatada politseile.
Maidu Vesik tänas kõrgemaid jõude, et tee sõidu ajal vihmast märg oli. “Padruni ots oleks muidu sõidu ajal kuumaks läinud ja laeng oli ju lõhkemata,” ütles Vesik, kes võimalikust suuremast õnnetusest õnnelikult pääses.

Print Friendly, PDF & Email