Taksot röövida üritanud noormehed tabati (2)

Möödunud neljapäeval pani politsei Kuressaares käed raudu noormehel, kes tungis novembris koos kaaslasega kallale taksojuhile ning juhil veljevõtmega pea puruks lõi.

“Röövimiskatses on kahtlustus esitatud kahele alaealisele noormehele (16- ja 17-a),” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. Tema sõnul on üht noormeestest ka varem kriminaalkorras karistatud ning kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

Kriminaalmenetlust on alustatud röövimise paragrahvi tunnustel. Kui noormehed kohtus süüdi mõistetakse, võib neid kahekesi toime pandud röövimise eest oodata kolm kuni viisteist aastat vangistust.

49-aastast taksojuhti rünnati Kuressaares ööl vastu 24. novembrit. Taksoröövi plaaniga noormehed võtsid veljevõtme kaasa ja istusid Kuressaare kesklinnas taksosse. Lahe teele jõudnud, lõid kurjategijad meest pähe ja põgenesid seejärel sündmuskohalt.

MTÜ Kuressaare Takso juhatuse esimehe Rando Kaubi arvates pääses rünnaku ohvriks langenud taksojuht kergemalt vaid seetõttu, et takso madal lagi ei võimaldanud kurjategijal tugevamaks löögiks hoogu võtta ja taksojuhti kaitses ka istme kaelatugi.

Vaid kuu aega varem sai Kuressaares peksa 71-aastane taksojuht, kes keeldus kliendi jalgratast taksosse võtmast. Purjus klient ägestus ja lõi taksojuhile rusikaga näkku. Õnneks jõudis juht kolleegid appi kutsuda. See juhtum on veel menetluses.

Print Friendly, PDF & Email